Weeronline

Jouw weer in een oogopslag

Het doel van de Weeronline iPhone app was het creëren van een lach op het gezicht, ook wanneer het regent. Door middel van goed onderzoek naar de minimale informatie behoeftes, verschillende usability testen en modern design is dit gelukt.

Mijn rol bij dit project

Als designer was ik verantwoordelijk voor het leiden van de concept workshops, uitdenken van het interaction design, testen, prototypen en het ontwerpen van de stijl en het visual design. Tijdens de ontwikkeling heb ik nauw samen gewerkt met de developers om te zorgen dat de app goed in elkaar zat.

Concept

Usability

Interactie

Visueel

Een warm welkom

In de Weeronline app is het weer alles behalve saai. Door een vriendelijk en persoonlijk bericht krijgt de gebruiker altijd een warm welkom. Of het nou regent, sneeuwt of de zon schijnt.

De belangrijkste informatie in een handig overzicht

In de concept fase is er onderzoek gedaan naar de minimale informatie behoeftes van de gebruiker. Dit onderzoek heb ik d.m.v. personas en user stories het hele traject er bij gehouden. In een oogopslag zijn de belangrijkste zaken zichtbaar en met een klik kan de gebruiker gedetailleerde informatie zien.