Tikkie

Open bedrag: bepaal zelf hoeveel je betaalt

Via Tikkie kun je makkelijk geld terugvragen via WhatsApp. Een veel gemiste functionaliteit was een Tikkie sturen met open bedrag. De ontvanger bepaalt dan zelf hoeveel hij terug betaalt. Handig voor groepen die allemaal iets anders willen betalen of een gezamenlijk gekocht cadeau.

Mijn rol bij dit project

Voor Tikkie met open bedrag heb ik het concept bedacht, usability onderzoek gedaan en de visuals gemaakt. De betaalpagina was inmiddels al 2 jaar oud, dus die heb ik her-ontworpen. Hierbij was vooral de uitdaging om te zorgen dat gebruikers het nog steeds vertrouwen ondanks het nieuwe design. Daarom zijn er verschillende berichten ontworpen om de gebruikers voor te bereiden.

Concept

Usability

Interactie

Visueel

Tikkie: simpel, fun en snel

Een belangrijke requirement was dat het aanmaken van een Tikkie nog steeds snel en simpel moest zijn. De nieuwe functionaliteit moest niet in de weg zitten. Daarom hebben we een toggle bedacht zodat er geen extra stap nodig is. Het toevoegen van een bonnetje maakt het nog makkelijker om een etentje of borrel te verdelen. De ontvanger bekijkt het bonnetje en kan dan zelf invullen hoeveel hij moet betalen.